Fien de la Mar, actrice

Zorgvlied 085Teksten over de mensen die op Zorgvlied zijn begraven, zijn verbeterd en aangevuld in het in 2015 verschenen PARADIJS ZORGVLIED.

Fien de la Mar (2 februari 1898 – 23 april 1965), volgde in de voetsporen van haar vader Napoleon (Nap) de la Mar, een bekend acteur. Ze werd een succesvol actrice. Ze trad op in het theater, de operette, in revue en cabaret en speelde in een aantal populaire films, o.a. in Ik wil gelukkig zijn, Bleeke Bet, de Spooktrein en Ergens in Nederland, de laatste vooroorlogse Nederlandse film.

Zorgvlied 089

Haar man, de architect Piet Grossouw, kocht de voormalige Spieghelschool aan de Marnixstraat. Samen openden ze hier in 1947 het De la Mar theater. Door geldnood moesten ze het al na enkele jaren verkopen. Vijf jaar later werd Wim Sonneveld een van de leiders van het Nieuwe De la Mar Theater. Nu hoort het tot de VandenEnde Foundation.

Zorgvlied 091

Na het overlijden van haar man in 1957 werd Fien de la Mar depressief en wilde ze ook dood. Uiteindelijk kwam ze door zelfdoding om het leven. In de foyer van haar voormalige theater werd ze opgebaard.

———————————————————————————————————–

http://nl.wikipedia.org/wiki/Fien_de_la_Mar

http://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuwe_de_la_Mar_Theater

http://fiendelamar.hyves.nl/?&pageid=3JUC15AJ5QG4000OK

———————————————————————————————————–

Wijknaam: 3.2. Abydos, Grafnummer: 18-I-0614

———————————————————————————————————–

Foto’s: Pauline Wesselink

Dit bericht werd geplaatst in ZORGVLIED GRAVEN. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie