Kwik Samen – De Droom

P1220129

Beautiful People door Sally en Jacq

Op woensdag 11 juni en zondag 15 juni 2014 is de droom werkelijkheid geworden. De opvolger van KWIK (Kijk Wat Ik Kan) uit 2012, het ‘kindje’ van Declan Winstanley, is met groot succes uitgevoerd in het Comedy Theater aan de Nes.

P1220139

Olaf van Zeeland en Meike Aukes

Bijna veertig spelers, HVO Querido bewoners van het Judith van Swethuis, hun familieleden, een aantal medewerkers en leden van het management hebben een muziekvoorstelling neergezet, waar Declan -als hij niet in 2013 was overleden – reuze trots op zou zijn geweest.

P1220151

Percussie met Margriet Prins, co-projectleider van Ei-Werk en Daniel o.l.v. Ian Rijksen

Het was Winstanley’s droom een groot muziekproject uit te voeren, waarbij al deze mensen samen met aandacht voor de kracht van mensen bezig zouden zijn.

P1220171

Liesbeth en Anne Mieke Hardenbol en Femke Meerdink

Een podium aan (her)ontdekte muzikale kwaliteiten, talenten en passies. Waarin mensen gelijkwaardig zijn, uit hun rolpatronen stappen en van elkaar leren met muziek als gedeelde passie en verbindende factor. Mooi om mee te maken dat Winstanley’s muzikale droom de erfenis werd van de vele muzikanten, die de tweede Kwik Samen nu zonder hem onder de bezielende leiding van Meike Aukes, Margriet Prins en Ian Rijksen van Ei-werk ten gehore brachten. Meike praatte de verschillende stukken op vlotte wijze aan elkaar.

P1220173

Help van The Beatles gezongen door Jacq en Marleen. Op gitaar Marleens broer, Egbert.

Nadat de Verhalenvertellers de blinde Margreet Rozendaal en Paul David Meesters een praatje met inhoud hielden, begon Impressionisme in de muziek met De Glorie van de viool, door altviolist Jan Kiel. In het verleden was hij lid van het Nederlands Symphonieorkest, nu is hij bewoner van het Van Swethuis. Hij vertolkte ook een sonatine van Beethoven.

P1220186

Jeroen en Evert de Liefde in de film van Tim Egmond en Meike Aukes

Gevolgd door Het betere geluid: Het HVO Querido dubbel sextet vertolkte ‘Beautiful People’ van Melanie Safka.

P1220188

Saartje en Jan Kiel

P1220193

Lascia ch’io pianga van Georg Friedrich Händel met koorzangers en orkest onder leiding van Margriet Prins. Op gitaar Jacob.

Joost zong ‘Als ze er niet is’ van De Dijk, begeleid door vele muzikanten en een groot koor. Olaf van Zeeland was verrassend en weergaloos met zijn Jazz Trio.  De Zoete Inval van Ian Rijksen gaf een flinke stoot percussie weg, maar liefst zestien percussionisten deden mee.

P1220194

De mannen van het koor zingen Lascia ch’io pianga

Una familia particulare was het volgende onderdeel met ‘Het land van Uppsala’ van Boudewijn de Groot. De muzikanten werden begeleid door een film van Nico Rozendaal, gespeeld door een viertal mensen. ‘Hinneh mah tov’, Joodse muziek met de zussen Hardenbol; ‘Beannacht’ van John O’Donohue, ‘Help’ van The Beatles. ‘Trots’ van Jeroen de Liefde, waarbij een leuke film van Tim Egmond en Meike Aukes werd vertoond met Jeroen en zijn vader ‘In Excelsis Deo’ quatre main op de piano. Jan Kiel en zus Saartje Kiel speelden prachtig Franse barok: Rigaudon – Boismortier en Menuet – Chedeville (Dansduetten). Lascia ch’io pianga van Georg Friedrich Händel, gevoelig gebracht door een groep solisten, met o.a. die goede cellist Anne Mieke Hardenbol, die we al eerder met haar zus hoorden.

P1220213

Tapdancer Peter Kuit wist het publiek op te zwepen

Ode aan Declan bestond uit ‘She moved through the fair’ en ‘The boys of Bluehill’ spannende traditionele Ierse folk songs begeleid met nog spannender tapdance van de onvermoeibare Peter Kuit. Tussen de stukken van deze voorstelling waren de Verhalenvertellers te horen en tot grote verrassing van de blinde Margreet Rozendaal klonk de stem van haar dochter die in Australië woont door de zaal- met een schitterend gezongen lied. Aan het eind waren een aantal mensen zo opgezweept dat ze mee dansten. Het publiek was de gehele voorstelling door enthousiast; er werd veel en hard geapplaudisseerd. Ook aan de decoratie was gedacht, er was prachtige kunst van Ati te zien. De spreker van Stichting Ei-werk, Tim Egmond, beloofde na afloop dat met Kwik Samen zal worden doorgegaan. P1220136 © Pauline Wesselink

Dit bericht werd geplaatst in CULTUUR. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s