Discokoning Bobby Farrell

Zorgvlied 032

Teksten over de mensen die op Zorgvlied zijn begraven, zijn verbeterd en aangevuld in het in 2015 verschenen PARADIJS ZORGVLIED.

Meer dan vierhonderd familieleden, vrienden en fans van Bobby Farrell hebben op zaterdagmiddag 8 januari 2011 in de Stadsschouwburg in Amsterdam afscheid genomen van de danser, zanger en diskjockey, het boegbeeld van de groep Boney M. Edwin Abath, de gevolmachtigde minister van Aruba, zei in zijn speech dat Bobby altijd een Arubaan is gebleven en dat de eilandbewoners hem nooit zijn vergeten. Volgens Abath is hij nog steeds een voorbeeld en inspiratiebron voor vele jonge Arubaanse jongeren die het eiland verlaten om hogerop te komen: ”Ze zijn allemaal een soort Bobby’s”.

Roberto Alfonso (Bobby) Farrell werd op 6 oktober 1949 in San Nicolas op Aruba geboren. Op zijn vijftiende vertrok hij uit de Antillen en werd zeeman. Op zijn zeventiende woonde hij een poos in Noorwegen en Nederland en vervolgens in Duitsland, waar hij als danser en dj ging werken. In 1976 ontmoette hij producer Frank Farian, die hem een plek aanbood bij de discogroep Boney M., vooral vanwege zijn bijzondere dansstijl. Farian zong de nummers in, die Bobby mocht playbacken.

Zorgvlied 029

Boney M. maakte furore met nummers als Sunny, Ma Baker, By the Rivers of Babylon, Rasputin en Daddy Cool, kwam viermaal als nummer 1 op de Nederlandse hitlijst en verkocht wereldwijd meer dan 150 miljoen platen. Tussen 1982 en 1985 werkte Bobby Farrell niet voor Boney M. en een jaar later viel de groep uit elkaar, maar kwam in 1988 weer samen om het jaar daarna definitief te stoppen. In 1992 richtte Farrell zijn eigen groep op: Boney M. featuring Bobby Farrell. In 2006 trad hij twee keer op met de band De Toppers tijdens Toppers In Concert in Amsterdam.

Farrell ging de laatste jaren regelmatig op wereldtournee. Hij was getrouwd met Yasmina Ayad-Saban, met wie hij een zoon en dochter kreeg. In 1994 kreeg hij een voorwaardelijke celstraf omdat hij zijn vrouw had overgoten met benzine en had gedreigd haar in brand te steken. Een vriendin wist dit nog net te voorkomen. Farrell en zijn echtgenote hadden ruzie over de eigendomsrechten van de naam Boney M. Ze scheidden daarna. Farrell hield niet veel geld over aan zijn muziekcarrière. Daarover maakte hij in 2005 een reclamespot voor de verzekeringsmaatschappij Ohra op het nummer Daddy Cool.

In januari 2007 vernieuwden Zanillya Farrell (de dochter van Bobby) en zijn ex-vrouw de rechten op de naam Boney M. in Duitsland voor een periode van tien jaar.

Bobby Farrell, die in Amsterdam Zuidoost woonde, werd op 30 december 2010 dood aangetroffen in zijn hotelkamer in Sint-Petersburg, waar hij de avond ervoor nog had opgetreden. Hij is overleden aan acuut hartfalen, hij had al langere tijd problemen met zijn gezondheid.

———————————————————————————————————–

http://www.bobbyfarrell.com/

http://en.wikipedia.org/wiki/Boney_M.

http://www.guardian.co.uk/music/2010/dec/30/bobby-farrell-obituary

http://www.independent.co.uk/news/obituaries/bobby-farrell-dancer-and-frontman-of-the-eurodisco-group-boney-m-2173399.html#

http://www.lyricsfreak.com/b/boney+m/biography.html

http://www.nu.nl/muziek/2418238/muzikaal-afscheid-van-bobby-farrell.html

http://www.memorial-gardens.org/memorial/Bobby-Farrell

http://www.youtube.com/watch?v=w9q3aueA9co (interview RNW Wereldomroep)

http://www.youtube.com/watch?v=W6P19qylF0c&feature=fvw (Reunie van Boney M. tijdens de begrafenis van Bobby Farrell)

———————————————————————————————————–

Wijknaam: 2.3. De Punt, Grafnummer: N-I-1211

———————————————————————————————————–

Foto’s: Pauline Wesselink

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in ZORGVLIED GRAVEN. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s