Annemarie Grewel geestig Amsterdammer

Zorgvlied 065

Teksten over de mensen die op Zorgvlied zijn begraven, zijn verbeterd en aangevuld in het in 2015 verschenen PARADIJS ZORGVLIED.

Annemarie Grewel was pedagoog, columnist voor De Groene Amsterdammer en politicus. Vanaf 1986 zat ze in de gemeenteraad van Amsterdam, de laatste drie jaar van haar leven was ze lid van de Eerste Kamer. Een kunstwerk van doorzichtig glas met een rood figuur erin, passend voor deze PvdA’ er, siert haar graf. Het licht op deze snikhete en rustige zondagmiddag geeft een bijna mystieke sfeer aan de laatste rustplek.

Annemarie Grewel was half juli 2010 een van de tien kandidaten op wie gestemd kon worden voor de zoektocht van dagblad Het Parool naar de ‘Geestigste Amsterdammer ooit’. Ze kwam niet in de finale. Van de website van Het Parool:

Een paar conclusies zijn al te trekken: de levenden hebben de doden een gevoelige nederlaag toegebracht: 11-3. En er zijn weinig vrouwen waar we erg om moeten lachen. Onder de aanvankelijk zeventig kandidaten waren ze met zestien al ondervertegenwoordigd, maar uiteindelijk haalde maar één vrouw de finale: Adèle Bloemendaal.

Zorgvlied 063Zorgvlied 064
———————————————————————————————————–

www.parool.nl/degullelach

http://www.annemiekonstenk.nl/home/annemarie-grewel-een-portret

———————————————————————————————————–

Wijknaam: 3.2. Abydos, Grafnummer: 18-II-349

———————————————————————————————————–

Foto’s: Pauline Wesselink

Dit bericht werd geplaatst in ZORGVLIED GRAVEN. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie